Swami Panchadasi

Despre autor

William Walker Atkinson (5 decembrie 1862 – 22 noiembrie 1932) a fost un avocat, comerciant, editor și autor, precum și un ocultist și un pionier american al mișcării New Thought. Este autorul lucrărilor pseudonime atribuite lui Theron Q. Dumont, Yogi Ramacharaka și Swami Panchadasi.

A scris aproximativ 100 de cărți, toate în ultimii 30 de ani ai vieții sale. A fost menționat în edițiile trecute ale lui Who’s Who in America, în „Liderii religioși ai Americii” și în mai multe publicații similare. Lucrările sale au fost tipărite continuu începând cu 1900.

În anii 1890, Atkinson a devenit interesat de hinduism și după 1900 a dedicat un mare efort răspândirii yoga și ocultismului oriental în Occident.

Se pare că Atkinson s-a bucurat de ideea de a scrie ca un hindus atât de mult, încât a creat încă două pseudonime indiene, Swami Bhakta Vishita și Swami Panchadasi. În mod ciudat, niciuna dintre aceste identități nu a scris despre hinduism. Scrierile lor s-au ocupat în principal de artele divinării și mediumuri, incluzând forme „orientale” de clarviziune. Dintre cele două pseudonime, Swami Bhakta Vișita a fost de departe cel mai popular și, cu mai mult de 30 de titluri în contul lui, a sfârșit în cele din urmă depășindu-l chiar pe Yogi Ramacharaka.