MP3 Atacul PSI – între Știință și Magie (AudioBook) - Download

Ovidiu Dragoș Argeșanu
59,90 RON
Ovidiu Dragoș Argeșanu
Cod produs - SKU 9786069721063MP3
Vezi alte optiuni

EDIȚIE REVIZUITĂ Cunoaşterea înseamnă putere, iar puterea corupe. Magia a început să se practice la nivel politic, în sport, în afaceri, medicină, armată şi spionaj. Aproape nu este domeniu în care cunoaşterea esoterică să nu aibă aplicaţii. În ce măsură aceste lucruri sunt adevărate, care sunt principiile care stau la baza acţiunii lor, cum sunt aplicate în viaţa de zi cu zi, în terapiile alternative, asta îşi propune lucrarea de faţă, ca o concretizare a experienţei de optsprezece ani în care autorul a studiat ortodoxia, artele marţiale, Reiki şi magia poporului român.

Descriere

Cum am ajuns să scriu această carte? A avut un drum destul de sinuos și asta pentru că nu eram hotărât să o scriu eu. După un timp am înțeles și de ce. Voiam să fug puțin de răspunderea de a publica așa ceva pentru că deja avusesem experiența primei cărți care a produs ceva vâlvă și în lumea medicală și în cea a ortodoxiei.

Am încercat să aduc dovezile științifice care susțin puterea nebănuită a psihicului, și din păcate, posibilitatea folosirii ei pentru atacarea, manipularea și distrugerea altor oameni. Nu am dorit, așa cum mi s-a reproșat, să produc o psihoză în masă, ci doar să avetizez asupra folosirii neraționale a cunoașterii ezoterice și de necesitatea ca aceasta să fie controlată cumva. Nu știu cum, eu nu am încercat decât să fiu un reporter care să descrie un fenomen PSI, care a căpătat caracter de masă.

Nu credeam să întâmpin atâtea probleme în scrierea acestei cărți. Eram convins că fiecare dintre noi își dorește să afle cât mai multe, să înțeleagă lumea, viața și, de ce nu, pe sine însuși, dar am descoperit că este mai apreciată comoditatea, minciuna și nonvaloarea în detrimentul a tot ceea ce consider eu frumos, bun și adevărat. Neplăcut este că tocmai cei de la care mă așteptam să am sprijin în realizarea acestei cărți au fost evazivi, descurajatori și îngrijorați când au auzit de acest proiect. Motivațiile oferite au fost multe: cum că o să dau idei altora să se apuce de magie, că sunt secrete care țin de siguranța națională (!), că lumea nu este pregătită să afle adevăruri rezervate doar câtorva după o selecție riguroasă a viitorilor inițiați, indiferent că este vorba despre preoți, psihiatri, psihoterapeuți sau radiesteziști.

Cunoașterea înseamnă putere iar puterea corupe. Am să las totul în seama liberului arbitru al fiecăruia fără să uit însă să precizez că toți dăm socoteală la un moment dat pentru ceea ce facem sau gândim.

Detalii

SKU
9786069721063MP3
Categorii
ISBN
978-606-92732-5-8
Tipul cartii
MP3 Download
Editura
PRO DAO
Limba
Română
Author
Ovidiu Dragoș Argeșanu
Anul publicarii
2020

Cuprins

Editura PRO DAO
Anul Publicării 2011
Număr Pagini 288
ISBN 978-606-92732-5-8