Catherine Shainberg

Biografie

Dr. Catherine Shainberg este psiholog, vindecător, vizionar și profesor transpersonal cu practică privată în New York. În cei 40 de ani de experiență, ea a predat miilor de studenți din întreaga lume și a creat instrumente revoluționare pentru eliminarea tulburărilor fizice și emoționale.

Catherine s-a instruit ca istoric de artă la Sorbona și la Școala Louvre, și-a câștigat masteratul în ambele școli și a fost consultant pentru UNESCO. În 1972, Catherine s-a mutat în Israel, unde s-a convertit la iudaism și a petrecut 10 ani studiind Cabala Luminii din Ierusalim cu Madame Colette Aboulker-Muscat, un renumit cabalist, mistic și profesor. De asemenea, Catherine a studiat cu Rav Zerbiv, rabinul șef din Oran, Algeria și cu Rav Kook, fiul primului mare rabin al Israelului, cel mai venerat cabalist al secolului XX.

În 1981, Catherine s-a mutat în New York. A obținut un doctorat în psihologie și a fost co-fondatoarea – împreună cu regretatul ei soț, medicul David Shainberg și profesorul John Briggs – o metodă de explorare prin dialog, care a devenit fundamentul faimoaselor „Grupuri de dialog” ale fizicianului David Bohm. În 1982, Catherine a fondat The School of Images, un proiect dedicat predării visului revelator și tehnicilor (intenției) kavanah din tradiția antică a Cabalei sefardice.

În ultimii patruzeci de ani, Catherine a proiectat și dezvoltat aplicații moderne pentru această știință străveche. În mii de cazuri, metoda ei s-a dovedit eficientă în catalizarea manifestărilor creative la toate nivelurile, în toate domeniile vieții, personale sau profesionale, locale sau globale. Angajamentul ei de viață este să predea și să promoveze visul revelator ca fiind calea către sănătate, succes, abundență și bucurie și ca una dintre marile căi spre iluminare.

Este autoarea cărții Cabala și puterea visării: Trezirea la viața vizionară, Genesis and Movement (nu este tipărită) și DreamBirth: Transforming the Journey of Childbirth Through Imagery Life.

Catherine locuiește în New York și ține seminare de imagerie și visare revelatorie în toată lumea.